Így élünk mi Belekben

Így élünk mi Belekben
Belek – Edzés-mérkőzés-edzés – nagyjából így fest a lokisták programjának „sormintája” ezekben a napokban, az ilyenkor megszokott kemény munkát csupán a vasárnapi szabadfoglalkozás tette némileg könnyebbé.

Azon a napon csupán úszás és szauna volt kötelezően előírva, a játékosok többsége délután – a szakadó eső ellenére is – bement a városba és vásárolt néhány apróságot a szeretteinek.

A hét utolsó napján egyébként a szakmai stáb engedélyével egy pohár sört vagy bort is elfogyaszthattak a futballisták a vacsorát követően.

A hétköznapokon azonban erre nincs lehetőség, a meccseken és a tréningeken túl szigorú rendszerben ébrednek, étkeznek és fekszenek a labdarúgók. Apropó evés, a Hotel Arcadia hatalmas éttermében nyolc-tízféle főétel közül válogathatnak a vendégek, emellett saláták, gyümölcsök és különböző desszertek végeláthatalan sorától roskadoznak az asztalok.

– Nagyjából nyolc fajta étel van, amelynek többsége nagyon finom, csak cseppet már egyhangú – osztotta meg velünk az itteni gasztronómiai tapasztalatait Dombi Tibor. – A legnagyobb kedvenc a grillezett csirkemell rizzsel, vagy krumplipürével, szinte mindenki ezt eszik, de sokan a halat is előnyben részesítik. Ma először volt például rántotthús, annak óriási sikere volt, bár közel sem volt olyan ízletes, mint a hazai.

Az étkezések és a tréningek közötti kevéske szabadidőt mindenki másképp próbálja eltölteni, a legtöbben a laptopjukon keresztül kommunikálnak az otthoniakkal, már amennyire a katasztrofálisan működő internet-kapcsolat engedi… Időnként egy-egy meccsbe is belenéznek Szakályék, de népszerűek a DVD-filmek is, amelyeket általában az újonnan megválasztott csapatkapitány, Bernáth szállít. Többnyire az ő általa hozott mozik mennek a gyúrószobában is, miközben Dankó Mihály és Nagy István kezelésbe veszi a fáradt izmokat.

A hondurasi Luis Ramos azonban a zene bolondja, fejéről csak ritkán hiányzik a fejhallgató. A rastafrizurás középpályás kedvence természetesen a reggea zene, aminek minden irányzatát jól ismeri, ám amikor a műfaj magyar képviselője, a Ladánybene 27 kerül szóba, kicsit csodálkozva mondja: még sosem hallotta a zenekart játszani.

T.N.

  • Bernáthé lett a kapitányi karszalag
  • Özönvíz után Belekben
  • Laczkó Zsolt csak a mának él
  • Olasz szakember a Lokinál
  • A vihar átírta a programot Belekben
  • David Platt tragédiája – Útinapló Belekből
  • Szexi Lokisták Törökországból
  • Édes a pihenés – Útinapló Belekből