2020-ig biztosan nem lesz körforgalom az Árpád téren

Akt.:
A templom (egy része) nemrég újult meg
A templom (egy része) nemrég újult meg - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Csak a jövő évtizedben változtatnák meg jelentősen az ottani forgalmi rendet.

Mikor fejezik be a közelmúltban részben re­novált Árpád téri templom felújítását és mikor készül el a térre, a templom köré tervezett, négysávos körforgalom? – tette fel a kérdéseket a csütörtöki közgyűlés végén a polgármesternek Korcsog József György, a Demokratikus Koalíció képviselője.

Papp László válaszában hangsúlyozta, hogy egyik beruházás sem az önkormányzat feladata. Kifejtette: ennek ellenére segítették a templom tornyának rendbehozásához szükséges pénz megszerzését.

– Nem maradhat így a főhajó sem. Annak a felújítására forrást szeretnénk biztosítani, melyről a két hete tartott püspöki kerekasztal keretében tárgyaltam a református püspökkel – jelentette ki.

A városvezető arról is beszélt, hogy az Árpád téri körforgalom az állami Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő beruházásában 2020 után készülhet el. Addig viszont több komoly infrastrukturális fejlesztés valósul meg a városban. Például a közelben a Sámsoni utat kiszélesítik, és a vasútvonal alatt vezetik át.

A Vértesi úton szintén aluljáró készül, valamint a 4-es főút átmeneti lezárásával járó főpályaudvar kialakítása is hamarosan elkezdődik. Ha ehhez még hozzájönne az Árpád téri körforgalom építése, az autósok közlekedési káosszal találkoznának – magyarázta Papp László.

HBN–OCs
hirdetés