Évadzáró az Eötvös DSE-ben

Évadzáró az Eötvös DSE-ben
Az egyesület életének egyik szép hagyománya, hogy a bajnokságok végén terített asztal mellé ülnek a különböző nemű és korosztályú csapatok tagjai, és egymás eredményének örülve közösen búcsúztatják a bajnoki évet.

Az egyik asztalra ezúttal is sorba kirakták az idei szezonban szerzett kupákat, majd Szombathy András titkár értékelte a csapatok teljesítményét.

 Az üdítők és édességek ezúttal megengedhetők voltak, hiszen augusztus elejéig szabadságot kaptak a sportolók. A „nasik” fogyasztása közben örömmel nyugtázták az egyesület vezetői, hogy ezúttal sem maradt üresen az asztal.

Az év legnépszerűbb utánpótlás csapata

Ezúttal több korosztály is jeleskedett az érmek, kupák gyűjtésében. A mini leány csapat 2010. június 4-6. között Marosvásárhelyen nyert nemzetközi tornát. A serdülő lányok az év fordulóján a tavalyihoz hasonlóan megnyerték a Hajdú-bihari Napló és a HAON közös játékán „Az év legnépszerűbb utánpótlás csapata” címet, majd 2010. március 5-én Nagyváradon nyertek nemzetközi tornát, ezt követően pedig Olaszországból is kupával tértek haza.

A serdülő lányok a megyei felnőtt női bajnokságban is indultak, ahol minimális különbséggel szorultak a második helyre. A szenior csapat a vajdasági Palicson játszott egy tornán emlékezetes mérkőzéseket. A döntőbe jutásért a döntő játszmában 34:32-re kaptak ki, így végül bronzérmet szereztek. A szenior csapat a megyei felnőtt férfi bajnokságban is szerepelt, ahol szintén harmadik helyet értek el. Több mix tornán is részt vettek az egyesület tagjai.

 Külön öröm az egyesület szimpatizánsai részére, hogy nemcsak a pályán, hanem a tanulásban is egyre többen érnek el szép eredményeket.

A leány serdülő csapat négy játékosa is “Jó tanuló, jó sportoló” címet vehetett át. Az Eötvös Utcai Általános Iskola két tanulója, Szilágyi Viktória (8.b) és Zilahi Eufrozina (6.o) mellett Fehér Anna Ditta (Ady Endre Gimnázium) és Tóth Nikolett Lili (Tóth Árpád Gimnázium) is kitüntetésben részesült. Ezt követően 2010. elején leány serdülő gárda játékosa, Fehér Anna Ditta “A Magyar Köztársaság Jó tanulója – Jó sportolója” címben részesült.

A baráti beszélgetés végén a 14. Eötvös Kupa feladatait beszélték meg a jelenlévők. A nagy hagyományokkal rendelkező versenyen bőven lesz tennivaló, hiszen ismét sok együttes ellátását kell megoldania az egyesületnek.

A lányok mezőnye ismét roppant erős lesz, hiszen a chilei és a tunéziai válogatotton kívül erős klubcsapatok érkeznek a hazaiakon kívül Szerbiából, Németországból, Görögországból, Finnországból, Szlovákiából, Ukrajnából és Romániából. A fiúknál is nagy harc várható a végső elsőségért. A svájci és a magyar válogatott mellett görög, magyar és ukrán együttesek mérkőznek majd egymással 2010. augusztus 20-22. között.