Értékteremtő munkát adni az embereknek

Helyettes államtitkárként folytatja a foglalkoztatási illetve munkaerő-piaci szakterületen húsz éve végzett munkáját dr. Rezsőfi István. Az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ korábbi általános főigazgató-helyettesét miniszteri javaslatra június 7-i hatállyal nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök.

Évtizedes tapasztalat

– Az általában vett foglalkoztatás-politika nagy feladatkörén belül a szakképzés szakmai irányítása, a komplett felnőttképzés adja majd a munkám nagy részét, de az érdekegyeztetések révén részt kell vennem a társadalompolitikai vitákban is – tekintett előre lapunk kérdésére Rezsőfi István. Az említetteken kívül a munkaügyi felügyelőség irányítása is az államtitkársághoz tartozik.
Munkájában két évtizedes tapasztalatra támaszkodhat: a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karán szerzett informatikusi diplomát, a végzés után két évig a Szabolcs Volánnál dolgozott, majd 1990 szeptemberétől az újonnan felálló munkaügyi szervezethez került. Ügyintézőként kezdte, szó szerint testközelből ismerhette meg a munkanélküliek problémáit és a munkanélküliség kezelésének folyton változó gyakorlatát, hatékonyságát. Fokozatosan helyezték egyre magasabb beosztásba, előbb a nyíregyházi kirendeltség vezetésével bízták meg, majd 1999 februárjától a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Munkaügyi Központ igazgatójóvá nevezték ki.

Itt is volt igazgató

Munkája mellett közgazdász diplomát szerzett, ledoktorált, s letette az ehhez szükséges nyelvvizsgákat is (középfokú angol, alapfokú német, középfokú szakmai orosz), s jelentek meg tudományos mélységű publikációi. Négy évig (2002-2006) a Hajdú-Bihar Megyei Munkaügyi Központ igazgatója volt, majd a szervezet regionális szintű átszervezésével az általános főigazgatójaként hozzá tartozott a régió 31 kirendeltsége, a létszám 83 százaléka.
– Minden időszakból sokat tanultam, s valóban minden részletre kiterjedő rálátást nyertem a végrehajtás valamennyi szintjére. Most az elsődleges cél, hogy értékteremtő munkához juttassuk az embereket, növeljük a foglalkoztatási arányt. Nem véletlen, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumon belül külön államtitkárságot kapott ez a szakterület – érzékelteti a döntéssel a kormányzati figyelmet dr. Rezsőfi István.