Értékes régiségek akadtak fenn Röszkén

Ókori pénzérmékre, meisseini porcelánra és egyéb régiségeke bukkantak a pénzügyőrök csütörtökre virradó éjszaka Röszkénél, egy kocsiban. A lefoglalt holmi értéke csaknem egymillió forint. Az ügyben eljárás indult.

A röszkei Vám- és Pénzügyőri Hivatalnál jelentkezett belépésre az éjszakai órákban egy svájci kocsi utasaként egy szerb férfi. A sofőr és utasa azt mondta, nem visznek magukkal bejelenteni való árut. A pénzügyőrök ennek ellenére átvizsgálták az autót és a csomagokat is, ekkor bukkantak rá az értékes árura az úti holmi közé rejtve. A pénzügyőrök összesen 402 darab különböző középkori, római kori, illetve XVIII. és XIX. századi régiséget – cserép tálkát, alpaka levélnyitót, érmét, bélyeget, meisseni porcelánt – találtak. A lefoglalt holmi értéke csaknem egymillió forint.

A vámhatóság a régiségeket lefoglalta, emellett a szerb férfi ellen csempészet vétség elkövetésének alapos gyanúja miatt eljárást indított – tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtöki közleményében Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

– Független Hírügynökség-