Érckövi Zoltán bronzzal gazdagodott

Az amatőr bajnokságon a debreceni Győri László a döntőig menetelt.

Két helyszínen is sikerrel szerepeltek a debreceni fallabdázók. Budapesten rendezték az országos amatőr bajnokság döntőjét, ahol Elek Tamás (Hajdúszoboszló) a legjobb nyolc között fejezte be a versenyt, viszont Győri László (Debrecen) a döntőig menetelt. Győri öt mérkőzéséből négyet megnyert, s arra külön büszke lehet, hogy az egy nap alatt lejátszott 5 meccs, 21(!) szettje, 7 óra alatt bármelyik profi versenyző becsületére válna.

Szeged szolgált otthonául a X. Senior Squash Masters nemzetközi versenynek, ahol 6 férfi és 3 női kategóriában 11 ország több mint 100 versenyzője küzdött egymással.

A debreceni színeket Détár János (+40) és Érckövi Zoltán (+45) képviselte ezen a tornán. Détár a nagyon erős mezőnyben tisztességgel helytállt, míg Érckövi megnyerve a „halálcsoportot” (két német és egy magyar játékost megelőzve), egyedüli magyarként jutott a legjobb négy közé.

A debreceni versenyző az elődöntőben minimális különbséggel kikapott a későbbi győztes szlovák sportolótól, ám a bronzmeccsen 0–2-ről fordított, s szerezte meg a harmadik helyet német riválisa ellen.

HBN

Címkék: