Élő Norbert kerül Hagyó Miklós helyére

A fővárosi MSZP Élő Norbertet választotta Hagyó Miklós helyére a Fővárosi Közgyűlésbe – mondta szerdán a Független Hírügynökségnek Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke.

Hozzátette: az ülésen főpolgármester-jelöltet is állítottak Horváth Csaba személyében, illetve a 136 fős fővárosi választási lista is kialakult. Az elnök szerint a február 26-i küldöttértekezleten nagy többséggel elfogadják majd a listát és a főpolgármester-jelölt személyét.

A fővárosi MSZP szerdai ülésén 37 szavazatból 36 igennel Élő Norbertet választották Hagyó Miklós helyére a Fővárosi Közgyűlésbe. Az ülésen főpolgármester-jelöltet is választottak, Horváth Csaba személyében, aki a 37 szavazatból 35 igent kapott. A tanácskozáson összeállt az MSZP budapesti, 136 országgyűlési képviselő-jelöltet tartalmazó listája is – mondta Burány Sándor, a szocialisták fővárosi elnöke.

Februárban már nem ülésezik a közgyűlés, de ettől függetlenül Élő Norbert személyéről csütörtökön tájékoztatják Demszky Gábor főpolgármestert. Élő Norbert a következő, márciusi ülésen teheti majd le az esküjét. Az elnök szerint a február 26-i küldöttértekezleten nagy többséggel elfogadják majd a fővárosi listát és a főpolgármester-jelölt személyét.

A budapesti listával kapcsolatban Burány Sándor elmondta: a 136 országgyűlési képviselő-jelöltből 30 nő és 19-et pedig az ifjúsági szervezet tagjaiból választottak.