Élő adásban emelte fel szoknyáját egy skót rögbiszurkoló

A brit rendőrség nyomozást indított, a BBC pedig bocsánatot kért vasárnap, miután egy skót rögbiszurkoló egy élő tévéműsorban mutatta meg, hogy a hagyományoknak megfelelően nem hord alsónadrágot skótszoknyája alatt.

A drukker a péntek esti híradóban fedte fel magát.

A péntek esti műsor után több mint ötven panasz érkezett a BBC-hez, miután a szurkoló az élőben adott Wales Today című hírműsorban felemelte skótszoknyáját, és alatta teljesen meztelen volt. A műsor szerkesztője “őszinte sajnálkozásának” adott hangot az eset miatt. Gail Morris Jones közölte: mindig igyekeznek elérni, hogy a műsor résztvevői megfelelően viselkedjenek, de “sajnos az egyik szurkolóval a pillanat hevében elszaladt a ló”.

rögbi szurkoló

Nézze meg a videót ide kattintva 

Dél-Wales rendőrségének egyik nyomozója elmondta, hogy több panasz is érkezett hozzájuk a műsorral kapcsolatban, nyomozást indítottak. Az esetről szóló hírekben azt nem említik, hogy pontosan milyen bűncselekményt vagy szabálysértést követhetett el akciójával a szurkoló, és milyen büntetésre számíthat a brit jogrendszer szerint.

A skót rögbiszurkoló mutatványa azonnal siker lett a YouTube internetes videómegosztó oldalon, több mint negyvenezerszer nézték meg az erről szóló videót alig egy nap alatt. Vasárnap délután azonban már nem lehetett megtalálni a magamutogató skótot a YouTube-on, mert az összes ilyen videót leszedték az oldalról.

Közben a WalesOnline című brit internetes újság közölte, hogy a drukker a Hawick RFC rögbicsapat egyik játékosa, Keith Davies. A klub vezetőségétől a lapnak azt állították: figyelmeztették a BBC-t arra, hogy a “dolgok kicsúszhatnak az irányítás alól” az élő bejelentkezés alatt. A műsor készítői azonban cáfolták, hogy ilyen figyelmeztetést kaptak volna.