Élettel telt meg Miskolc belvárosa

Élettel telt meg Miskolc belvárosa
Miskolc – A zenei és szórakoztató programok kínálatával mindenki elégedett volt – az étel-italárak már nem tetszettek annyira.

Egész hétvégén kavargott a tömeg a sétálóutcán – pontosabban a Villanyrendőr, Hősök tere, Városház tér „aranyháromszögben”. Képtelenség felsorolni a Kocsonyafesztivál rendezvényeit, amelyek között minden korosztály találhatott neki tetsző programot – ezzel most nem is próbálkozunk.

Igazi karneváli hangulat uralkodott, a hömpölygő tömeggel együtt áramlottak a különböző színpadokon, helyszíneken folyó koncertek, előadások zajai-hangjai, a faszén fölött sülő húsok, kolbászok, kürtőskalácsok illata… Ez az, amit lehetetlen elmesélni: érezhetően élettel telt meg a belváros, a más hétvégének csendes utcákon ott volt egész Miskolc és rengeteg vendég, s bár tumultus volt, az emberek barátságosak, türelmesek voltak – kivéve az úgynevezett „békaesők” időszakát, mert ilyenkor meglett felnőttek is képesek voltak elborult elmével letaposni bárkit, hogy nekik is jusson a plüssbékából. Az előrelátó szülők inkább távol tartották ettől gyerekeiket és valamelyik mütyürkeárusnál pótolták a kétéltűt.

Bár lépten-nyomon elárusító bódékba botlott az ember – ahol a béka minden elképzelhető formában megtalálható volt, de kézművesek, étel- és italárusok is kínálták változatos portékáikat – mégsem uralkodott el a vásári hangulat. Ez valószínűleg összefügg a szemérmetlenül magas árakkal, amikkel a legtöbb látogató elégedetlen volt – sokan úgy döntöttek, belőlük senki sem csinál bolondot és inkább otthon ettek…

A programokra azonban senkinek sem lehetett panasza: szülők vontatták gyerekeiket a tömegben játszóháztól bábelőadásig, de a focirajongók is kedvükre ordíthattak egymás ellen. A Zöldsátorban környezetvédelemmel kapcsolatos programokon, a színpadokon szórakoztató vagy zenei produkciók érték egymást, elképesztő műfaji sokszínűséggel.

Remek, minden igényt kielégítő fesztivál volt – még ha a kocsonyát aranyárban mérték is.