Magyarország

2012.07.16. 17:13

Meggyilkolt pszichológus – Páva Zsolt: megvédjük a pécsieket

Pécs, 2012. július 16., hétfő (MTI) – Pécs polgármestere a rendőrségi pszichológus meggyilkolása kapcsán hétfőn leszögezte: "a legszigorúbban fogunk fellépni azokkal szemben, akik veszélyeztetik polgáraink biztonságát”.

Pécs, 2012. július 16., hétfő (MTI) – Pécs polgármestere a rendőrségi pszichológus meggyilkolása kapcsán hétfőn leszögezte: "a legszigorúbban fogunk fellépni azokkal szemben, akik veszélyeztetik polgáraink biztonságát”.Páva Zsolt (Fidesz) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy szülőként, magánemberként és polgármesterként egyaránt mélységesen megrendítette a Pécsen történt kegyetlen bűncselekmény.

"Egy fiatal lány életének kioltása és az az embertelen, lelketlen, aljas magatartás, ahogyan elbántak vele felháborít, és rendkívül elszomorít” – tette hozzá.

A polgármester most, hogy közlése szerint "a rendőrség egyértelműen azonosítani tudta a tettest, illetve tetteseket, az igazságszolgáltatás pedig felelősségre vonja, és megbünteti az elkövetőket", minden tisztességes pécsi polgár nevében őszinte részvétét nyilvánította Bándy Kata családjának.

Páva Zsolt közleményében jelezte: az ügy részleteit nem ismeri, csak a sajtóból tudta nyomon követni a tragikus eseményeket, ezért részletes és személyes tájékoztatást kért az ügyben a városi rendőrkapitánytól.

Úgy gondolja, hogy "bár tudatos, előre megfontoltan elkövetett, szándékos bűncselekményről volt szó, mégis emiatt ma sok fiatal nem érzi magát biztonságban Pécsett. Attól félnek, hogy ilyen velük is megtörténhet”.

A városvezető kiemelte: minden eszközzel megvédik a pécsieket, és a legszigorúbban fognak fellépni azokkal szemben, "akik veszélyeztetik a pécsi polgárok biztonságát, értékeit, akik képtelenek a normális, kulturált együttélésre és közösségi magatartásra" – zárul a közlemény.

A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án, vasárnap hajnali két órakor egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, de az otthonába nem érkezett meg. A rendőrség július 10-én lakossági felhívásban tette közzé Bándy Kata eltűnését. A nő holttestét másnap, július 11-én délután találta meg egy férfi a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn azt közölte: vasárnap elfogott, és őrizetbe vett egy 26 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával. A gyanúsítottat kihallgatták, beismerő vallomást tett.

Az MTI magát megnevezni nem kívánó rendőrségi forrásból hétfő kora hajnalban úgy értesült, több embert fogott el a rendőrség Bándy Kata meggyilkolása miatt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!