Életet mentettek a rendőrök

Az elmúlt éjszaka Edelény város területén árvízvédelmi feladatokat láttak el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Osztályának munkatársai.

A Bódva gátjának átszakadását követően a város jelentős része víz alá került, a rendőrök a helyiek kitelepítésében segédkeztek, a lakók pedig eközben folyamatosan mentették a járműveiket is.

A rendőröknek munkájuk során egyre magasabb helyre kellett vonulniuk, ahogy a vízszint emelkedése ezt szükségessé tette. Hírtelen egy személyautó vezetője annak ellenére, hogy lassításra kérték, nagy sebességgel megindult, majd a rendőrök csapatszállító autójának hajtva állt meg. A sofőr, egy 60 éves helyi férfi időközben eszméletét vesztette, ez volt az oka a balesetnek.  A helyszínen tartózkodó bevetési járőrök azonnal oda siettek és helyzetfelismerésüknek és gyorsaságuknak köszönhetően azonnal kiemelték a járműből az ájult férfit, majd azonnal rádión értesítették a rendőrség, illetve a mentőszolgálat ügyeletét. A mentők kiérkezéséig a helyszínen tartózkodó Vöröskereszt egyik orvosa látta el az ájult férfit, illetve több alkalommal újraélesztette.  A kiérkező mentősök stabilizálták a beteg állapotát, majd kórházba szállították, aki az életmentő rendőröknek köszönhetően remélhetőleg hamarosan felgyógyulhat majd.