Éjszaka ismét elázott Alattyán

Harmadfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a polgármester a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Alattyán az éjszaka.

Koczkás Gábor azt mondta, tűzoltótömlőre lenne a legnagyobb szükségük, mert a hétfőn lecsapolt árkok keddre ismét teljesen megteltek.

Május 12-én kezdődött az esőzés, tíz óra alatt 100 milliméter csapadék zúdult a településre. A tavaszi esők után ezt már nem tudta elvezetni a rosszul és hiányosan megépített csatorna rendszer. Kölcsön szivattyúkkal dolgoznak azóta is. Jelenleg 40-50 ház van veszélyben-mondta a Független Hírügynökségnek a polgármester. Pénteken összeomlott egy ház Alattyánban. Jelenleg több, mint húsz szivattyú dolgozik a településen, de ez sem elég. Felkészültek arra, hogy embereket kell majd kitelepíteni otthonaikból.

Jászladányon csaknem 200 ember azon dolgozik a belvíz elleni védekezésben. Szombaton ugyanis 50-60 milliméter esett, vasárnapról hétfőre virradóan pedig további 7-20 milliméter eső zúdult Jászladány térségére is. A település mélyebben fekvő részeit homokzsákokkal védik.

A Vámosgyörk – Újszász – Szolnok vasútvonalon Jászárokszállás és Jászapáti állomás között a víz alámosta a vasúti pályát, ezért ezen a szakaszon a vonatok nem tudnak közlekedni. Az utasokat Jászapáti és Vámosgyörk állomások között vonatpótló buszok szállítják.

– Független Hírügynökség –

Címkék: , , ,