Éhező kutya támadt rá egy kislányra

A kecskeméti állatmenhely fogadta be azt a rottweilert, amelyik rárontott egy hétéves kislányra a Bács-Kiskun megyei Helvécián, még pénteken.

A gyerek éppen egy pékségből lépett ki, kezében kakaós csigával. A kutya éhezett, és valószínűleg a péksüteményt akarta megszerezni. A kislányt a combján harapta meg, de szerencsére egy férfi még időben elzavarta a kutyát, így nem történt tragédia. A kislány könnyebb sérülésekkel megúszta a támadást.

A kutya éhezett és csak az ennivalót akarta megszerezni – ezt mondják a kecskeméti állatmenhely munkatársai, ők fogadták be a rottweilert. A kutya most karanténban várja, hogy döntsenek további sorsáról. Az állatvédők egyébként szeretnék majd örökbe adni. A Mentsvár az Állatokért Alapítvány állatvédelmi őrszolgálatának vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: már napok óta gondoskodnak az állatról, és eddig se a gondozókra, se az őrszolgálat munkatársaira nem támadt. Szabó Attila szerint egyértelmű, hogy a kutyát az éhség motiválta: nagyon sovány, és látszik rajta, hogy hetek óta az utcán él.

A kislány családja nem tett feljelentést, ezért a rendőrség hivatalból indított eljárást, hogy kiderüljön, ki a kutya gazdája – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Magyarországon az elmúlt hónapokban több kutyatámadás is történt. Karácsony előtt pedig a Heves megyei Poroszlón egy kislányt halálra sebeztek a család rottweilerei.