ÉGÕ RAKTÁR – Párnák, paplanok és a töltõanyag égett

Párnák, paplanok és az ezek töltéséhez szükséges anyagok kaptak lángra a XV. kerületi Billerbeck raktárban – mondta a Független Hírügynökségnek Molnár Péter, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság szóvivõje.

Hozzátette: a tûzoltóknak sikerült az 5 ezer négyzetméteres raktárral egybeépített irodaházat megmenteni, csakúgy, mint az épület északi oldalán álló vegyi raktárt is, amely néhány évvel ezelõtt már lángra kapott. Jelenleg 118 tûzoltó oltja a lángokat, 35 jármûvel vonultak a helyszínre – tette hozzá a szóvivõ. Molnár Péter elmondta: az égõ épületben a gyártásra elõkészített paplanokon és párnákon kívül kisebb mennyiségû oldószert is tároltak, ezek is elégtek.

Arról egyelõre nincs információ, hogy a rendõrség vízágyúját, és a Fõvárosi Közterület-fenntartó locsolóautóit bevetették-e, korábban ezeket is a helyszínre riasztották. Úgy tudni, a helyszínre érkezett Bende Péter, fõvárosi, és több kerületi tûzoltóparancsnok is.

Mint ismert, a lángok a Billerbeck cég XV. kerületi, Szántóföld utcai telephelyén csaptak fel csütörtök este, egy ötezer négyzetméteres raktárban. A tûz veszélyeztette az égõ épület mellett álló kétszintes irodaházat is. A fémszerkezetre épített csarnok teteje a hõterheléstõl beszakadt, a téglafalak pedig több helyen megrogytak a hõtõl és a lezuhanó vasszerkezettõl. Személyi sérülésrõl egyelõre nincs információ. Az oltás még órákat vehet igénybe, valószínû, hogy a tûzoltók hajnalban is kint lesznek.