ÉGÕ RAKTÁR – húsz vízsugárral oltanak, a fõvárosi parancsnok is a helyszínen

Már húsz vízsugárral oltják a tûzoltók a Billerbeck cég égõ raktárát. Úgy tudni, a helyszínre érkezett Bende Péter, fõvárosi, és több kerületi tûzoltóparancsnok is.

A rendõrség Kerepesi úti objektumából egy vízágyú indul hamarosan a helyszínre, 9600 liter vizet szállít majd a XV. kerületi Szántóföld utcában égõ raktárhoz, de a Fõvárosi Közterület-fenntartó locsolóautóit is riasztották. A tûzoltók jelenleg 20 vízsugárral minden oldalról oltják az épületet, négy tûzoltósági vízágyút is bevetettek.

Molnár Péter, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság szóvivõje a Független Hírügynökségnek korábban elmondta: a lángok a Billerbeck cég XV. kerületi, Szántóföld utcai telephelyén csaptak fel, egy ötezer négyzetméteres raktárban.

A tûz veszélyezteti az égõ épület mellett álló irodaházat is. A fémszerkezetre épített csarnok teteje a hõterheléstõl beszakadt, a téglafalak pedig több helyen megrogytak a hõtõl és a lezuhanó vasszerkezettõl. Személyi sérülésrõl egyelõre nincs információ. Az oltás még órákat vehet igénybe, valószínû, hogy a tûzoltók hajnalban is kint lesznek. Úgy tudni eddig körülbelül 80 tûzoltó oltja a tüzet.