Ég a Billerbeck 5 ezer négyzetméteres raktára – a rendõrség és a Fõkefe autóit is riasztották

Kigyulladt a Billerbeck cég budapesti raktára csütörtök este. Molnár Péter, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta: a lángok a Billerbeck cég XV. kerületi, Szántóföld utcai telephelyén csaptak fel, egy ötezer négyzetméteres raktárban.

A tûz veszélyezteti az égõ épület mellett álló irodaházat is. A fémszerkezetre épített csarnok teteje a hõterheléstõl beszakadt, a téglafalak pedig több helyen megrogytak a hõtõl és a lezuhanó vasszerkezettõl. A tûzoltók jelen pillanatban 10 vízsugárral és 2 vízágyúval oltanak, de az épületbe bemenni még nem lehetett. További rajokat riasztottak a helyszínre. Személyi sérülésrõl egyelõre nincs információ. Az oltás még órákat vehet igénybe, valószínû, hogy a tûzoltók még hajnalban is kint lesznek.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a rendõrség vízágyúit is a helyszínre riasztották. Ezek a Kerepesi úti objektumból indultak el. Ezeken kívül a Fõvárosi Közterület-fenntartó Vállalat locsolóautói is elindultak. Úgy tudni eddig 80 tûzoltó oltja a tüzet.