2014 perces foci Kismarján

A 2014 perces foci versenyzői
A 2014 perces foci versenyzői - © Fotó: Nagyné Kelemen Mónika
Kismarja – Július 4-én és 5-én került megrendezésre a sportpályán a Kismarja SE és az iskola diákönkormányzatának szervezésében a „2014 perces foci”, melynek fő kivitelezője Nagy Renáta, Kállai Angéla és Ferenczi Tünde volt.

Ők hárman végig ébren és éberen irányították az eseményt – alvás nélkül –rekord mennyiségű kávé segítségével.

33 óra és 34 percen keresztül 101 meccset játszott a 18 – csak kismarjaiakból, illetve a Kismarja SE csapataiból álló – gárda, 5+1-es felállásban folyamatosan. Több, mint 700 gólt lőttek.

Példaértékű volt az a hozzáállás, amit ezek a gyerekek, fiatalok és a felnőttek egyaránt tanúsítottak. Olyan közösség kovácsolódott a két nap alatt össze, amely megmutatta, hogy együttes erővel, örömfocin keresztül bármi elérhető.

Végül megválasztották a legjobb csapatot, a “Helyes fiúk meg az ész” focistáit. A legjobb kapust Kiss Dávid, a gólkirályt Vajna Attila, a gólkirálynőt pedig Oroszlán Kinga személyében találták meg. Ők kupával és éremmel térhettek haza.

Nagyon sok kedves, odaadó ember segített, akiknek köszönhetően kiváló hangulatban telt el ez a 2014 perc. Mindeközben a világbajnokságot kivetítőn kísérhették figyelemmel a kedves érdeklődők és a csapatok tagjai. Legközelebb 4 év múlva rendeznek hasonló eseményt.

– Nagyné Kelemen Mónika –