2013-BAN IS A HOLLYWOODBAN!

Akt.:
2013-BAN IS A HOLLYWOODBAN!
A HOLLYWOOD RESTAURANT & CLUB nemcsak a híres filmcsillagok kedvenc ételeivel szolgál, de hétről hétre különböző nemzetek sajátos ételeit és hangulatát varázsolja kedves vendégei elé.

Az alábbi beszámoló – afféle étvágygerjesztőként – egy olasz vacsoraestről ad hírt.

A belépőt a szokásos barátságos környezet, udvarias kiszolgálás fogadja. A háttérben halk olasz melódiák készítik elő emésztőrendszerünket a talján ízek-zamatok befogadására. Előételként füstölt libamell salátát kapunk. Csontos Róbert nemcsak felszolgálja az ételt, de kérésünkre néhány titokba is beavat. A madársaláta alapanyaga a rukkola és balzsamkrémmel – ebből készül a balzsamecet -, olívaolajjal bolondítják. Italként Tormaresca Paiara Rosso 2010-es évjáratából tölt Tóth Orsolya hosztesz. Ezután következik a borjúrizottó vargánya habbal. A rizshez sok vajat és egy kevés mascarponét , továbbá parmezán sajtot kevernek. Ezért lesz krémes, nem tud kiszáradni. Így lesz utánozhatatlanul fölséges! Telik a bendő. Lazítónak  Tormaresca Paiara Bianco 2011-ből kortyolgatunk. A főfogás lazacos tagliatelle házi pestoval. A hal dijoni mustáros-citromos pácban sült, a spenótos tésztába olíva, balzsamecet és fenyőmag is kerül. A tésztát olasz hagyományok szerint ’an dante’ módon, azaz nem teljesen puhára főzik. Partnerem nem igazán kedveli a vízi állatokat, észre is veszi ezt Nagymáté István, rögtön felajánlja, hogy sütnek helyette egy kis csirkemellet. Jelszó: mindent a vendégért! Persze nem fogadjuk el a gesztust, ez már túlzás lenne. A lazac Tormaresca Paiara Rosato 2010-es borában fejezi be földi pályafutását. Desszertként Pannettone (olasz gyümölcskenyér) következik, amit  Lambrusco-val öblítünk le.

Végezetül Vályi-Siska Anikó, azt est házigazdája elmondja:

Az egyik séfünk édesanyja több éve Olaszországban él, Ő küldte át az
olasz estére készített igazi házi olasz gyümölcskenyér receptjét, a
Pannetone -t. Olaszországban és Magyarországon is ezt a tradicionális süteményt
általában csomagolva, díszes dobozban lehet megvásárolni, karácsonykor
egyik olasz család karácsonyi ajándéka mellől sem hiányozhat. Finom
kézzel begyúrt a tésztája, finom aszalt gyümölcsökkel ízesítve,
olasz likőrrel megbolondítva.
Az étterem Miskolcon a Szentpáli utca 2-6. alatt található (a Pláza oldalában).

Asztalfoglalás: 70-369-6660, 70-523-7623.