2005 mérlege – állati történetek

2005 mérlege – állati történetek
Vécére járó elefántok, kutyakölykök között nevelkedő csecsemő vagy kábítószert legelésző tehenek. 2005 az állatoknak és a velük kapcsolatba kerülő embereknek sem volt könnyű év.

Thaiföldön új kíhívás elé néztek az elefántgondozók: védenceiket speciális, óriás vécék használatára tanították, nehogy a derék ormányosok végtermékei a kíváncsi turisták szeme elé kerüljenek.

Nagy-Britanniában egy vonatvezető 35 ezer fontos (csaknem 13 millió forint) kártérítést kapott, mert rémálmai támadtak egy kecske halálra gázolása után. A férfi állítólag korábban is attól rettegett, hogy mozdonyával egyszer elüt egy öngyilkos-jelöltet.

Bíróság elé kell állnia annak az amerikai tűzoltónak, aki Floridában egy partin leharapta egy papagáj fejét. A férfi állítólag részeg volt, kérdés, hogy a bíró elfogadja-e ezt mentségként.

A kicsiny liechtensteini hercegség farmerei a jövőben nem legeltethetik marháikat kenderültetvényeken, miután kiderült, hogy az egyik friss ropogtatnivaló a marihuana egyik alfajához tartozik.

Kaliforniában kirúgtak két gondozónőt az állatkertből, mert állítólag nem mutatták meg melleiket a gorillának. A két nő azt mondta, hogy a kaliforniai Gorilla Alapítvány elnöke akarta tőlük, hogy mutassák meg melleiket Kokónak. Az elnök ugyanis úgy értelmezte a majom kézjeleit, hogy emberi női mellbimbókat akar látni. A hölgyek azonban nem elégítették ki Koko “cici fétisét”, így menniük kellett.

Nem úgy Burmában (Myanmar), ahol egy nő két anyátlan tigris kölyköt szoptatott odaadóan, fájdalom, a kicsinyek elpusztultak.

Nem volt túl szerencsés az argentin masztif kutya sem, amelyik a lehető legpechesebben választotta ki a lepisilendő villanyoszlopot. A megrongált, kilógó kábeleknél ugyanis lábemelés után azonnal zárta az áramkört és elpusztult.

A pekingi repülőtéren kudarcba fulladt a próbálkozás, hogy hangszórókból sugárzott madárcsicsergéssel tartsák távol a gépektől a szárnyasokat. Rövid töprengés után kiderült a turpisság: a medárhangokat az Egyesült Államokban vették fel, és a jelek szerint a kínai madarak nem beszélnek angolul.

Sokkal tanulékonyabbak a kenyai elefántok, legalábbis az a 10 éves nőstény, amelyik nagy előszeretettel utánozta a közeli autóúton robogó teherautók dudahangját.

Angliában a Nagy Velcro néven ismert bűvész éppen a cilinderszámhoz készülődött, amikor a nézőtérről felugrott egy férfi és nemes egyszerűséggel lekapta a kalapot Nagy Velcro fejéről, a benne lévő nyúl pedig elfutott. A rendőrség szerint a rendbontó valószínűleg állatvédő lehetett.

Kenyában egy kutya mentette meg egy utcára kitett újszülött életét. Szemtanúk szerint a kölykeit nevelő szuka a legnagyobb gonddal őrködött a kisgyerek felett, akit végül kórházba szállítottak és megmentettek.

Az Egyesült Államokban keresztény aktivisták mostanában igencsak lelkesülten beszélnek egy francia filmről, amely a királypingvinek életét mutatja be. A vallásos rajongók szerint a pingvin monogám életmódja, illetve kiváló alkalmazkodóképessége az emberek számára is tanulságos lehet. Valószínűleg ugyanez a film inspirálta azt az ismeretlen tolvajt is, aki egy kis angol szigetről ellopott egy pingvin kölyköt. A gondozók szerint a kis állat szakértő ápolás nélkül könnyen elpusztulhat.

A filmeknél tartva, valószínűleg a Cápa alkotói is megirigyelték volna annak az oregoni szörfösnek a mutatványát, akinek egyik lábát bekapta egy nagy fehér cápa. A férfi, jobb híján ütni kezdte a ragadozó fejét, mire az elengedte áldozatát, aki végül épségben megmenekült.

Végül egy szomorú karácsonyi történet: a dán légierő kártérítést fizetett egy profi Mikulásnak, mert az egyik légigyakorlat alatt a hangrobbanás annyira megijesztette a férfi rénszarvasát, hogy elpusztult.