20 milliós kárt okoztak az áramszolgáltatónak

Egy hónapok óta tevékenykedő tolvajbandát számoltak fel a nógrádi rendőrök.

A tolvajok a legnagyobb kárt az ELMŰ-ÉMÁSZ áramszolgáltatónak okozták a megyében azzal, hogy transzformátorházakból eresztették le az olajat, ami miatt tönkrementek a berendezések és 18 millió forintos kár keletkezett.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken számolt be a banda elfogásáról. A tolvajok még 2009 decemberében a kazári trafóházat rongálták meg, elvitték a transzformátor-olajat és a szerkezet teljesen használhatatlanná vált. Hasonló lopások történtek Mátranovákon, Dorogházán, Szuhán és Mátramindszenten. Ezeken a településeken szintén az áramszolgáltatónak okoztak kárt, összesen 18 millió forintnyit.

A rendőrök ezeket a lopásokat több más üggyel is összefüggésbe hozták. Például egy kazári, másfélmilliós szerszámgép lopást, egy kazári lakásbetörést, egy salgótarjáni autólopást, és más hasonló lopási ügyeket Kazár környékéről, például a ceredi volt határőrlaktanyában történ több tonna vasanyag eltűnését is.

A nyomozók kiderítették, hogy a lopások, betörések egy ötfős, kecskeméti, kazári, mátramindszenti férfiakból álló csapat felelhet. A csoport tagjait elfogták, négyüket a bíróság előzetes letartóztatásba is helyezte. Szerdán, a Nógrád Megyei rendőr-főkapitányságon tartott sajtótájékoztatón az áramszolgáltató képviselője jutalmat is felajánlott a felderítésben résztvevő rendőröknek.

– Független Hírügynökség –