1956-os Csepel vezette az ünneplőket

1956-os Csepel vezette az ünneplőket
© Fotó: Miska Andrea
Hajdúdorog – Az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataiért celebrált pannichidával vette kezdetét a városi ünnepség Hajdúdorogon.

A Dalanics Zoltán parókus által tartott misét Orosz Imre Miklós települési képviselő ünnepi beszéde követte a Szent Bazil Oktatási Központ aulájában.


Fotó: Miska Andrea Fotó: Miska Andrea ©

Az iskola diákjainak műsora után Csige Tamás polgármester Dulovics István polgárőrnek elismerő oklevelet, valamint Az év polgárőre Hajdúdorogon – címet adta át. Torbik Sándorné nyugalmazott tanárnő Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vett át Riczu Juliannától, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Hajdúböszörményi Tankerületének igazgatójától és Nagy Ilonától, a Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola megbízott igazgatójától.


Fotó: Miska Andrea Fotó: Miska Andrea ©

Az ünnepség folytatásaként az ünneplők egy 1956-os gyártású Csepel gépjármű felvezetésével vonultak át a város főterére. Az ’56-os forradalom és szabadságharc emlékkövénél Csige Tamás polgármester emlékező beszédét követően az emlékezés virágait helyezték el a helyi intézmények, szervezetek képviselői. ​


Fotó: Miska Andrea Fotó: Miska Andrea ©
hirdetés