Átadták a putnoki Egészségházat

Átadták a putnoki Egészségházat
Augusztus 31. helyett, jóval előbb – már június 25 – én átvágták a szalagot, mely szimbolizálta az új köntösbe bújtatott, kívül, belül felújított egészségház átadását Putnokon.

Az ünnepélyes eseményre az egészségházhoz tartozó más települések polgármesterei, képviselői mellett, a szakma meghívott vendégei is jelenvoltak.

Az intézményt, mely a felújítások alatt is zavartalan működött,dr. Csiba Gábor, az Észak-Magyarországi Regionális Egészségügyi Tanács (RET) elnöke, a B.-A.-Z. Megyei Kórház főigazgatója adta át rendeltetésének. Az eseményen Tamás Barnabás országgyűlési képviselő, Putnok város polgármestere megköszönte a szakorvosok, valamint az egészségházban dolgozók önzetlen és kitartó munkáját. Beszédében kiemelte a lakosság pozitív hozzáállását, akik végig segítőkészek és toleránsak voltak a fejlesztés, azaz a felújítás alatt.

 

Thai chi bemutató is volt

 

A rendezvényen Cseh István katolikus kanonok megszentelte, Dérer Zsolt református lelkész pedig megáldotta a szépen felújított intézményt. Az ünnepség része volt, Arló polgármesterének, Zsigray Árpádnak és csoportjának, az egészségház előtti parkban történt, Tai Chi bemutatója is, mely nagy tetszést aratott a szépszámú közönség előtt.         

A projekt keretén belül, megvalósult az egészségház teljes körű felújítása, átalakítása. A háziorvosi és szakorvosi feladatok elvégzéséhez szükséges eszközök cseréje, az eszközpark bővítése, az ott dolgozók munkakörülményeink javítása. A fiziotherápiás kezelések körének szélesítésével, a tornaterem bővítésével azon betegek ellátása is megvalósult, akiknek eddig a környező szakellátó intézményeket kellett felkeresnie.

A putnoki egészségház fejlesztése a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával jöhetett létre. Putnok Város Önkormányzata 2008-ban nyújtotta be pályázatát az Észak-magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretén belül meghirdetett „Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése/Kistérségi járóbeteg szakellátó központok fejlesztése, alap járóbeteg szakellátás korszerűsítése /Alapellátás fejlesztése, helyi egészségházak kialakítás” elnevezésű pályázati felhívásra.      

Az egy év alatt megvalósuló projekt összköltsége 64.592.791 Ft, amelyből az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 61.356.769 Ft, a saját forrás pedig 3.236.022 Ft.

 - Tamás István –