Átadták a Junior Prima díjakat

Az oktatás, illetve a köznevelés terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalokat díjazott a Prima Primissima Alapítvány és az egyik legnagyobb hazai mobilszolgáltató szerdán.

A tehetséges fiatalok fejenként 7 ezer eurót vehettek át. Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár az átadón elmondta: minden iskolarendszer alapja a pedagógus, akinek munkájára a nemzet jövője épül. A felemelkedés kulcsa a tehetséggondozás – és a tanárok nélkül ez az ország összeomlott volna – fogalmazott a politikus.

A tanítók, tanárok kulcsszerepet játszanak a gondjaikra bízott gyermekek életében, a nemzeti kultúra megőrzésében és továbbadásában, a gazdaság fejlődésében. Hoffmann Rózsa hangsúlyozta: a szellemi értékek kibontakoztatásához elkerülhetetlen a tehetséges fiatalok felkarolása. A tehetség égi adomány, és a pedagógusokon múlik, hogy mi lesz a sorsa – fogalmazott az államtitkár.

Az immár negyedik alkalommal kiosztott díjakat idén egy általános iskolai matematika tanár, egy fejlesztőpedagógus, egy egyetemi tanársegéd illetve oktató, egy zenetanár, egy gyógytestnevelő tanár, egy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó tanító, két civil szervezet és egy iskola vehette át.

Egy Guinness világrekord kísérleten is részt vehettek a megjelentek

A díjátadó programjának részeként egy Guinness világrekord kísérleten is részt vehettek a megjelentek. Pataki Ferenc fejszámoló művész közel 90 éves kora ellenére a számológépnél is gyorsabban szorzott, hatványozott 3-5 jegyű számokkal. A legrövidebb idő alatt elvégzett kalkuláció adatait a szervezők elküldik a Guinness bizottságnak, amely hivatalosan is a rekordok közé emelheti a szerdai mutatványt.

– Független Hírügynökség –