Átütőerő és kreativitás nélkül

Labdarúgás – Megérdemelten nyert és jutott tovább Szlovákia Olaszország ellen csütörtökön – vélekedett Szitkó Róbert, a Mezei-Vill FC fiatal mestere.

– Azitáliaiak azt hozták, amit az egész világbajnokságon láthattunk tőlük: gyenge játékot – mondta el a futsaledző a Napló érdeklődésére. – Hiányzott a kreativitás a középpályán, s bár Pirlo becserélése valamit javított a helyzetükön, igazán ő sem tudott lendíteni az alakulaton. Az olaszok 2–0-s szlovák vezetés után kezdtek el játszani, ám kapkodás jellemezte őket. Nem volt átütőerő a játékukban.

Hiányzott Del Piero és Totti

A szakember hozzátette, az olasz alakulatban ezen a világbajnokságon nem szerepeltek igazán nagy egyéniségek, nem volt egy Del Piero vagy egy Totti, akikre a közelmúltban mindig lehetett számítani. Kiemelte a szlovákok harmadik találatát, mint megjegyezte, bedobásból ritkán születik nagypályán gól.

– Paraguay annyit teljesített, ami a csoportelsőséghez elég volt, tudták, hogy a döntetlen elég lesz – tért rá Szitkó Róbert a másik összecsapásra (a két, azonos időpontban zajló mérkőzést párhuzamosan nézte, folyamatosan követve az eseményeket). – A dél-amerikaiak domináltak a találkozón, voltak lehetőségeik, míg Új-Zéland nem nagyon rúgott kapura. A paraguayiak tudtak volna többet is tenni a sikerért, ha a szlovákok nem vezetnek végig a másik meccsen.

Szimpatikus játékosok

Szitkó Róberttől azt is megtudtuk – kedvencei iránt érdeklődve –, hogy Paraguay játékát szimpatikusnak találja.
A legjobb négy közé várja a Mezei-Vill edzője a spanyolokat, a brazilokat és a hollandokat; meglepetéscsapatot nem tud elképzelni az elődöntőben – fűzte hozzá –, hiszen addig több, egyre erősebb együttesen át vezet az út.