Ásó, kapa, nagy harag

Ásó, kapa, nagy harag
Az idei választási eredményeket tekintve, úgy tűnik, országosan eléggé vége szakadt a sokat átkozott megosztottságnak, a rendszerváltás elmúlt esztendeiben soha nem tapasztalt egységben a haza.
Fábián György jegyzete

A hírek világában bóklászó, jóérzésű ember összeszorult szívvel (de legalábbis gyomorral) figyel fel, amikor arról hall, hogy választás környékén ásóval, kapával, nagyharanggal esnek egymásnak falubeliek. Különösen mostanában, amikor – az idei választási eredményeket tekintve – úgy tűnik, országosan eléggé vége szakadt a sokat átkozott megosztottságnak, a rendszerváltás elmúlt esztendeiben soha nem tapasztalt egységben a haza.

Nem mindegy

Ilyenkor fel is megy a puha lágyékú humanistában a pumpa: hogy is lehetnek felnőtt emberek annyira balgák, hogy vasvillát ragadnak helyi politikai hülyeségek miatt? Ahelyett, hogy a családjukkal, gyermekeikkel foglalkoznának. El is gondolkodik a jóérzésű ember, egészen odáig, míg rájön: ezek a szegény emberek bizony a megélhetésük miatt, a politikai (el)nyomás miatt kapták fel a fejüket (és a kisbaltát). Mert nem mindegy, jut-e majd kenyérre a következő négy esztendőben!

Aztán a jóérzésű ember – mély szolidaritásba esvén – folytatja a bogarászást az ilyesfajta purparlékról szóló híradások közt. És, olykor megesik: egyes felvételeken nagy batár BMW-re támaszkodó éhezőket is megpillanthat.

– Fábián György –
A szerző blogja: http://blog.mon.hu/ludwighernya

Címkék: ,