Árvízkárosultaknak gyűjtenek Szombathelyen

Három teherautónyi segélycsomagot indított útnak szombat délelőtt a helyi egyházmegyei caritas Szombathelyről Kelet-Magyarországra – mondta el a Független Hírügynökségnek Tuczainé Régvári Marietta, a segélyszervezet vezetője.

Az aktivisták Szombathelyen, az Interspar üzlet bejáratánál várják az adományokat, szombat délelőtt valósággal megrohamozták őket az adományozó vásárlók.

Tartós élelmiszereket, ásványvizet, tisztító és fertőtlenítőszereket gyűjt az egyházmegyei caritas Szombathelyen. A bevásárlóközpontba belépő vásárlóknak elmondják, hogy milyen adományokat várnak. A vásárlók kifelé jövet adják át felajánlásaikat: konzerveket, cukrot, kekszet, ásványvizet vesznek. Az adományokat azonnal útnak indítják az árvízkárosultaknak kelet Magyarországra. A gyűjtés péntek óta tart és vasárnap folytatódik. Eddig már három teherautónyi holmi indult el Szombathelyről, de még ma még egy útnak indul.

A szervezetnek 88 plébániai caritas csoportja van Nyugat-Magyarországon, ezekben keddig gyűjtenek. Így szerdán még legalább egy kamionnyi szállítmányt el tudnak indítani – mondta el Tuczainé Régvári Marietta.

– Független HÍrügynökség –