Árvízkárosultaknak gyűjtenek Siófokon

Siófok, Borsod-Abaúj-Zemplén – Adományokat vár csütörtök estig a siófoki önkormányzat a hernádcécei árvízkárosultak számára.

Elsősorban tartós élelmiszerre, tisztító-és fertőtlenítő szerekre lenne szükség, de bármit elfogadnak. Pénteken indítják útnak a teherautót a Borsod- Abaúj Zemplén megyei településre.

A SIOK Beszédes József Általános Iskola tornacsarnokában 8-18 óráig lehet leadni az adományokat.

 

Meghosszabították a gyűjtést

Kezdetben csak pénzbeli felajánlásokat vártak hétfőn estig, de annyi minden összegyűlt, hogy úgy döntöttek meghosszabbítják a gyűjtést. A gyerekeket vendégül látó diákok és szüleik 20 zsák ruhát adtak össze. A maracali máltai szeretetszolgálaton keresztül 50 db új farmernadrág jutott el hozzájuk, de kaptak már étkező garnitúrát is-tudta meg a Független Hírügynökség Virág Erzsébettől, az önkormányzat oktatási és ifjúsági referensétől.

18 árvízkárosult gyerekeket látott vendégül múlt vasárnaptól egy hétig a siófoki önkormányzat. A gyerekek és kísérőik ellátásához és szórakoztatásához a helyi cégek és lakosok fogtak össze. A gyerekeket Hernádcécéről várták, mivel ott teljesítettek szolgálatot a Siófoki Városi Rendőrkapitányság munkatársai az árvíz idején. A gyerekek amit a vonattal tudtak, magukkal vihettek az adományok közül.

 

– Független Hírügynökség –