Árvíz – Újabb száz embert kellett kitelepíteni Borsodban

Az elmúlt néhány órában újabb száz embert kellett kitelepíteni az árvíz miatt Borsodban, ezzel 3700-ra nőtt azok száma itt, akik kénytelenek voltak elhagyni otthonukat – tudta meg a Független Hírügynökség Dobson Tibortól, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivőjétől vasárnap kora délután.

Változatlanul Felsőzsolca van a legkritikusabb helyzetben: innen 1300-1400 embert kellett máshol elhelyezni, őket miskolci közintézmények és a sportcsarnok fogadja be. Országosan körülbelül 3900 embert menekítettek ki az árvíz elől eddig.

A délelőtti 3600-ról 3700-ra nőtt a kitelepítettek száma Borsodban. A legrosszabb a helyzet Felsőzsolcán, ahonnan 1300-1400 embert szállítottak el – mondta kora délután Dobson Tibor. A térségben, a Hernád és a Boldva áradása miatt érintett 26 település között egyetlen sincs, ahonnan ne lennének kitelepítettek – tette hozzá a szóvivő. Országosan nem éri el a négyezret az otthonukat elhagyók száma.

A Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság közleményéből kiderül, hogy a kimenekített felsőzsolcaiakat miskolci közintézményekben és a sportcsarnokban fogadják be. A rokonok, ismerősök a miskolci Vörösmarty Mihály Általános Iskola ügyeletesétől a 30-954-4729-es, és a sportcsarnokban a 46-506-442-es telefonszámon érdeklődhetnek. A mentés irányítói takarók felajánlását kérik a lakosságtól a 80-460-046-os zöld számra.

Az elmúlt órákban annyi változás is történt, hogy 600 embert átcsoportosítottak Felsődobszára, Hernádkércsre és Nagykinizsre az ottani gátak megerősítésére.

– Független Hírügynökség –