ÁRVÍZ – Teljes mozgósítás a Vám- és Pénzügyőrségnél

Teljes készültséget rendelt el a rendkívüli árvízhelyzet miatt pénteken a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnoka, Dr. Nagy János altábornagy – áll a VPOP szóvivőjének esti közleményében.

Az ország valamennyi regionális parancsnokságának, vámhivatalának és nyomozó hivatalának szinte teljes állományát az elkövetkező napokban az árvízi védekezés helyszíneire rendelték ki.

A közlemény szerint a hivataloknál csak az alapfeladatok ellátásához szükséges létszám marad bent. Az intézkedés értelmében mostantól 1200 pénzügyőr segít majd az árvizi védekezésben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A vámosok mindaddig a térségben maradnak, amíg azt a helyzet megkívánja.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Vám- és Pénzügyőrség május 16-án elsőként ajánlotta fel segítségét az árvízi védekezéshez.

Az azóta eltelt időszakban csaknem  800-900 pénzügyőr segítette a védekezési munkát. A vámosok többsége önként, szolgálati idejükön kívül segített a gátakon. Érkeztek pénzügyőrök többek között Győrből, Budapestről, Bajáról, Nyíregyházáról, Salgótarjánból és Egerből is.

– Független Hírügynökség –