ÁRVÍZ – Omlásveszély Bakonycsernyén

Bakonycsernyén megcsúszott a löszfal a sok eső miatt, félő, hogy házakra omlik. Bodajkon a Móri-vizen levonuló ár okoz gondot, kedd este kitelepítettek otthonából egy családot. Fejérben több helyen útlezárásokra kell számítani.

Bakonycsernyén az út mellett lévő magas löszfal megcsúszott, megrepedt, félő, hogy leomlik az eső hatására. A több százezer köbméter föld 10-15 házat veszélyeztet. A Gaja-patak vízszintje magas, egy tanyát veszélyeztet, ahol rengeteg állat van – tudta meg a Független Hírügynökség Fenyves Pétertől, a móri kistérség helyi védelmi bizottságának elnökétől.

A Móri-vizen a halastavak felől levonuló ár miatt Bodajkon kedd este kitelepítettek egy családot az otthonából, és éjszaka lezárták a 81-es útról a városba vezető bekötő utat, mert hömpölygött azon a víz, és elárasztotta egy volt gyár területét. A Kert utcában tisztítatlan kommunális szennyvíz ömlött a kertekbe. A Tópart utcában néhány háznál a lábazatnál áll a víz.

A Magyar Közút Zrt. tájékoztatása alapján vízelöntés miatt teljesen lezárták a 8205-ös út egy szakaszát Bodajknál, a 8123-as utat Zámoly-Gántnál és a 8209-es utat Fehérvárcsurgó-Magyaralmásnál.

– Független HÍrügynökség –

Címkék: , , , ,