ÁRVÍZ – Gyorsuló ütemben apad a Duna Esztergomnál

Az esztergomi Duna-szakaszon hétfő délután óta folyamatosan csökken a vízszint.

Kedd reggel nyolc órakor 721 centimétert mértek, ez 21 centivel kevesebb a tetőzési szintnél, az apadás egyre gyorsul – tájékoztatott Takács István Esztergon önkormányzatának sajtófelelőse.

Az utak azonban továbbra is zárva maradnak: a 11-es út vasárnap este lezárt, Esztergom és Esztergom-Búbánatvölgy közti szakaszán, és Esztergom-Szamárhegynél még áll a víz. Továbbra is váltakozó irányban, irányítás mellett lehet haladni az Akácos köz – Akácos út – Szamárhegyi útvonalon. Pilismarót és Dömös továbbra is megközelíthetetlen közúton. Esztergom és Tát között is víz alatt van a 11-es főút, már csütörtök óta. A Pilisszentlélek-Dobogókői út az esőzések miatt megsüllyedt, felszakadt, 2,5 tonnás súlykorlátozás mellett váltakozó irányban lehet haladni.

Esztergom így továbbra is csak a 10-es út felől, a 111-es és a 117-es utakon, Dorog-Esztergom-Kertváros és Leányvár-Kesztölc felől érhető el. A közutak zárlatát valószínűleg csütörtökig szüntetik meg. A visszavonuló víz után átvizsgálják az útpályákat, és elvégzik a kötelezően előírt fertőtlenítést.

– Független HÍrügynökség –

Címkék: , , ,