ÁRVÍZ – A Vöröskereszt és a Református Szeretetszolgálat is segíti Edelényben a kitelepítetteket

A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei is dolgoztak egész éjjel Edelényben.

A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei is dolgoztak egész éjjel Edelényben: segítették a védekezési munkálatokat, részt vettek a gáton dolgozók ellátásában, a kitelepítésben és a családok elhelyezésében. Most a kitelepített családok ellátását végzik – írják a Magyar Vöröskereszt pénteki közleményében. Pénteken gumicsizmákat, esőkabátokat és homokzsákokat szállítanak Edelénybe. A Magyar Református Szeretetszolgálat péntek délután 1500 adag levest és milánói makarónit oszt szét a városban az árvíz miatt kitelepítetteknek illetve a védelmi munkálatokban résztvevőknek.

A Magyar Vöröskereszt az edelényi munka mellett Jász-Nagykun-Szolnok megyében 800 család segélyezését kezdi meg, 4 millió forint értékben. Pénteken Jászladányban, Jászteleken, Alattyánban és Jánoshidán oszt tartós élelmiszerekből, tisztítószerekből álló segélycsomagot. Ezenfelül újabb 500 kilogramm klórmeszet, ezer liter hypót szállít a térségbe.

A Győr-Moson-Sopron megyei szervezet is részt vesz a védekezési munkálatokban, esőkabátokat szállítanak az érintett térségekbe. Nagyszentjánosban tisztítószereket és tartós élelmiszer csomagokat juttatnak el a rászorulóknak. Megkezdődött a lakossági felajánlásokból származó bútorok és ruhák kiszállítása is. A Magyar Vöröskereszt továbbra is várja a felajánlásokat a K&H Bank 10405004-00026547-00000000 számlaszámán, valamint a 1749-es segélyvonalon.

A Magyar Református Szeretetszolgálat péntek délután Edelényben 1500 adag levest és milánói makarónit oszt szét az árvíz miatt kitelepítetteknek valamint a védelmi munkálatokban résztvevőknek. A Dunamelléki Református Egyházkerület egymillió forintos gyorssegéllyel támogatta a szeretetszolgálat árvizi segítségnyújtását. A Tiszáninneni Református Egyházkerület szombaton egy 8-10 főből álló lelkigondozói csoportot küld az árvíz sújtotta területekre, hogy ne csak a fizikai és anyagi segítségnyújtást, hanem a lelki támogatást is megkaphassák az árvízkárosultak.

A Magyar Református Szeretetszolgálat azonnali tárgyi adománygyűjtést kezdett. Takarók, matracok, hálózsákok, ruhaneműk felajánlását várják, melyeket pénteken és szombaton juttatnak el a rászorulókhoz. Az árvízkárosultak megsegítésére a Református Szeretetszolgálat is folytatja a pénz gyűjtését. Számlaszám: CIB BANK 10702019-85008898-51100005