ÁRVÍZ – 39 embert kellett kitelepíteni Baranya megyében

Hat településen összesen 39 embert kellett a vihar és az árvíz miatt kitelepíteni Baranya megyében a heves esőzés kezdete óta – tudta meg a Független Hírügynökség a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletétől szerdán.

Elöntés illetve épületkár miatt Alsószentmártonban 10, Komlón 9, Véménden 7, Pécsett 6, Sumonyban 4, Sásdon pedig 3 embert kellett kedd reggelig kitelepíteni.

Szerda reggel Sásdon volt a legkritikusabb a helyzet, ahol a Baranya-csatorna töltését több helyen is át kellett vágni ahhoz, hogy a kisvárost ne öntse el újra a víz, de a csatorna vízszintje továbbra sem apad, így nem szűnt meg az árvíz veszélye.

Baranya megyében egyébként az esőzések kezdete óta több mint 160-szor riasztották a tűzoltókat. Főleg vizet szivattyúzni, illetve kisebb részben kidőlt fákhoz kellett vonulniuk. Most is folyamatosan kapnak bejelentéseket, egyebek mellett Pécsről, Komlóról, Mohácsról, Mánfáról, Királyegyházáról és Erdősmecskéről kértek segítséget.

Baranya megyében nincs elzárt település, de több kisebb forgalmú úton is jeleztek vízátfolyást. Ezeken az utakon ideiglenes sebességkorlátozást vezettek be, és a katasztrófavédelem ügyelete szerint fokozott figyelemmel kell közlekedni.

– Független Hírügynökség –