Áradások Bangladesben – 42 halott

Legalább 42 ember meghalt, és ezreket vágtak el a külvilágtól a heves esőzéseket követő áradások és földcsuszamlások Banglades déli részén – közölte kedden a helyi rendőrség.

 A mianmari határhoz közel eső Teknaf térségében a legrosszabb a helyzet, ahol több tízezer rohinga menekült él domboldalakon álló táborokban.

A Banglades délkeleti csücskében, a mianmari határ közelében található Teknaf környékén legalább 25 ember halt meg, és hat embert eltűntként tartanak nyilván a hatóságok – közölte egy helyi tisztségviselő. Az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozó férfi elmondása szerint a hirtelen megáradt folyók több ezer embert vágtak el a külvilágtól, akiket a mentőalakulatok egyelőre nem tudnak elérni. “Minden út víz alatt áll” – közölte a tisztségviselő.

A mianmari határ közvetlen közelében található Ghumdhumban egy család négy tagja halt meg egy földcsuszamlásban – közölte a rendőrség.

Az áldozatok száma még emelkedhet

A Cox’s Bazar nevű üdülőhelyen legalább 13 ember halt, köztük hat rendőr – közölte a helyi rendőrség vezetője az AFP-vel. A mentési munkákat egyelőre nem tudták megkezdeni, mert a terület fő autópályáját földcsuszamlások tették járhatatlanná. A rendőrfőkapitány arra figyelmeztetett, hogy az áldozatok száma még emelkedhet.

A bangladesi árvízközpont közlése szerint 24 óra leforgása alatt 24,2 centiméternyi eső zúdult az ország déli részére. A meteorológusok előrejelzése szerint tovább tartanak az esőzések a területen.

– Független Hírügynökség –