Álmok hídján a Klinika

Álmok hídján a Klinika
A következő 2 évben mintegy 12 milliárd forintot fordít a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) az Egészség Központ Fejlesztési Projektre, amelynek kivitelezési munkálatai hamarosan elkezdődnek.

 A beruházás többek között most elszórva működő részlegek tömbösítését, élődonoros vesetranszplantáció lehetőségének megteremtését, őssejt és génterápiás laboratórium kialakítását foglalja magában. Ez a DEOEC  második eu-s nagyberuházása; immár összesen 30 milliárdos fejlesztést valósít meg néhány éven belül.

– A XXI. század színvonalán működő oktatás, kutatás és gyógyítás megteremtése a célunk. Nem csak a betegellátás színvonala, hanem a nálunk szerzett diploma piacképessége is javulni fog – hangsúlyozta dr. Paragh György, a DEOEC elnöke szombaton, az ötödik alkalommal megrendezett Kapcsolat Napján – mely a „Pályázatok hídján” – álomtól a megvalósulásig gondolat jegyében zajlott, s amelyen bárki megismerhette a Centrum fejlesztési elképzeléseit.

Számos szakmai találkozóra is sor került, és együttműködési megállapodást írt alá a debreceni és az ungvári egyetem fogorvostudományi kara.