Ádámok dobópárbaja: DEKE – Albacomp 78-99

Debrecen – A szombati meccsen ugyanazzal a kerettel állt fel a DEKE, mint a ZTE ellen az MK-ban.

A sérült Banks nélkül kiálló Albának többnyire a legjobb sorát kellett játszatnia, mivel a hazaiak nagyon jól kezdtek, s később is voltak remek felvillanásai, így nem lehetett sokat pihentetni az ászokat ellenünk. Fülöp Gábor remek támadójátékkal rukkolt elő, mellette Erdei Ádi is kitett magáért (plusz dobott egy ritkán látható félpályás triplát is), valamint Takács Dani sérülésből kilábalva alkotott maradandót. Brane Savic hektikusan játszott. Az elképesztő bravúrok mellett sorozatban adta el a labdákat. A vendégeknél Hanga Ádám vitte a prímet elsősorban, ő nagyon jó napot fogott ki. Mondhatjuk, hogy a mi és az ő Ádámjuk tripla-párbaja iksz lett.
Összességében dicsérjük meg a srácokat, mert a külső körülményeket egy időre elfeledve igen jó kis derbit kanyarítottak ki a mostaniból.

 NB I A bajnokság

2010. február  20. Debrecen, 200 néző
Vezette: Ádám, Szabó G., Domokos

DEKE – Albacomp
78-99 (24-20, 19-32, 15-24, 20-23)

DEKE: Savic 14/6, Kaluha 6/6, Tóth G. 5/3, Boldizsár 6, FÜLÖP 20/3. Cserék: Kóthay, Boros, TAKÁCS D. 11/3, Balogh A. 2, ERDEI 14/12. Vezetőedző: Fodor Péter.

Kipontozódott: Boldizsár

Albacomp: SIMON B. 9, Toya 9/3, RADOVICS 14/3, Farkas A. 2, LEE 21/6. Cserék: Keller Á. 6, Antal, HANGA 26/12, Bódi 10/6, Madár 2, Fodor K. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

 

Fodor Péter: Bebizonyosodott, hogy melyik a jobb csapat. Dicséretes, hogy ebben az állapotban ennyit ki tudtunk hozni a meccsből. Sőt, örülünk, hogy egyáltalán volt meccs.

Szrecsko Szekulovics: Nehéz meccsre számítottam, mivel a Debrecenre nem nehezedett nyomás. Ráadásul a fiataljai jól játszottak. Mi a Paks elleni találkozó után fáradtak voltunk, de összességében kötelező győzelmet arattunk.