19. Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna

Az Eötvös DSE játékosai a 19. Eötvös Kupa emblémázott pólóiban
Az Eötvös DSE játékosai a 19. Eötvös Kupa emblémázott pólóiban
Hajdú-Bihar – Az Eötvös Kupa nemzetközi terem röplabdatornát idén 19. alkalommal rendezi meg az Eötvös DSE Debrecenben, a városi önkormányzat támogatásával.


Eddig 37 ország több tucat csapata szerepelt az eddigi tornákon, de ez a szám ismét emelkedni fog. Az elmúlt években több korosztályos válogatott is részt vett a versenyen, a hazaiakon kívül például Belgiumból, Chiléből, Grúziából, Izraelből, Katarból, Kazahsztánból, Romániából, Svájcból, Tajvanról, Tunéziából. A válogatottakon kívül neves klubcsapatok érkeztek az elmúlt években pl. az Egyesült Államokból, az Egyesült Arab Emírségekből, Finnországból, Kínából, Dániából, Észtországból, Hollandiából, Lettországból.

A hagyományos – 2015. augusztus 17-19. között megrendezésre kerülő – teremröplabda-tornán a debreceni helyszíneken kívül augusztus 17-én délután két órától több hajdú-bihari városban is lesznek csoportmérkőzések. Balmazújváros idén kilencedik alkalommal fogad csapatokat, az elmúlt években a tunéziai válogatott mellett albán, finn, román, lengyel és szerb együttesek is küzdöttek a hagyományosan kiváló csoporthelyszínnek bizonyuló településen, ahol a Veres Péter Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző is évek óta megméretteti magát.
Derecske az idén kapcsolódik be a verseny rendezésébe, a Városi Sportcsarnok ad otthon a találkozóknak.

Kabán harmadik alkalommal pattog a labda a verseny keretein belül. Eddig minden résztvevő gárda szuperlatívuszokban beszélt a helyiek vendégszeretetéről.

A terem röplabdatorna mellett augusztus 21-én, Hajdúböszörményben és Hajdúnánáson nemzetközi strandröplabda tornát is rendeznek. A hölgyek már tavaly is megmérkőztek az Eötvös Kupáért Hajdúnánáson, ahol öt kategóriában, a megyében egyedülálló adottságokkal rendelkező pályákon folyt a küzdelem. Idén a tavalyihoz képest nő a pályák száma, a résztvevő játékosok és a résztvevő játékosok országainak száma is.

Hajdúböszörményben a Városi Strandfürdőben a tavaly nyáron megépült igényesen kialakított pályákon az erősebb nem küzdelmeit rendezik afgán, portugál, román, srí lankai, szlovák, ukrán és természetesen magyar párosok részvételével.

 Sporthírek