1879 rendbeli csalás miatt folytak a kihallgatások Debrecenben

1879 rendbeli csalás miatt folytak a kihallgatások Debrecenben
© Fotó: police.hu
Debrecen – Hagyományos hitelkonstrukciót ajánlottak, de a szerződéskötést követően a sértettek nem kaptak pénzt.

A nyomozás adatai szerint 2011-ben alakult egy fogyasztói csoport szervezésével foglalkozó gazdasági társaság, amelyhez további cégek csatlakoztak. A kft-k a nyomtatott sajtóban főként a nem hitelképes ügyfelek számára, kedvező feltételekkel ajánlottak pénzügyi szolgáltatást.

A reklámok – az igényelhető összegek, az időtartamok, a havi részletek megjelenítésével – hagyományos hitelkonstrukció látszatát keltették és ezzel megtévesztették a sértetteket. A hiteligénylők az üzletkötők tájékoztatása alapján azt hitték, hogy a szerződéskötés után hozzájutnak az igényelt pénzösszeghez, amelyet a kifizetést követően meghatározott ideig és összegben törlesztenek majd.

Országszerte, az 1879 sértett az ügyintézőkkel történt szerződéskötéskor regisztrációs, megbízási díjat és elsődleges törlesztő részletet fizetett, azonban az igényelt pénzösszeget nem fizették ki részükre.
A nyomozók az ügyben 7 ügyvezetőt és 20 üzletkötőt azonosítottak és hallgattak ki gyanúsítottként.

Ellenük a Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 1879 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntett és csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2016. november 16-án befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészség részére.

– police.hu –
hirdetés