180 millió körül áll a bál Balmazújvároson

A csarnok ma a férfi NB1-es kézilabdacsapat otthona
A csarnok ma a férfi NB1-es kézilabdacsapat otthona - © Fotó: MTI
Balmazújváros, Debrecen – Az ügyészség szerint a vállalkozó összejátszott a mostani polgármesterrel, aki teljes egészében tagadja a vádat – írja a szombati Hajdú-bihari Napló.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint Balmazújváros jelenlegi polgármestere, dr. Veres Margit 2012 decemberében – a település jegyzőjeként – 5 millió forint kenőpénzt vett át a helyi rendezvénycsarnokot építtető üzletembertől. A vádhatóság azt állítja, Veres Margit az összegből 450 ezer forintot megtartott, a többit tovább adta. Hogy kinek, azt a vádirat nem tartalmazza. De azt igen, hogy miért vette át. Az ügyészség nyomozása alapján azért, mert közreműködött abban, hogy az üzletember 180 millió forint önkormányzati támogatást kapjon: ennyivel segítette a város a rendezvénycsarnok-beruházást. A vád szerint a balmazújvárosi képviselőtestület 2012. december 21-én megszavazta a támogatást, majd a jegyző még aznap este megkapta a pénzt a vállalkozótól. 2013 márciusában pedig – megint csak az ügyészség mondja – az üzletember jogtalan előnyként ingyen Veres Margitra ruházott egy gépkocsit.

A büntetőügyben – mellyel többször foglalkoztunk lapunkban – csütörtökön tartják az első tárgyalási napot a Debreceni Törvényszéken. A Napló pénteken megkereste kérdéseivel Veres Margitot független polgármestert és Tiba István (Fidesz-KDNP) jelenlegi országgyűlési képviselőt is. Utóbbit azért, mert a vádbeli időszakban ő volt Balmazújváros polgármestere.

– Minden valóság alapot nélkülöz az ügyészség összetákolt vádirata, amelyből figyelembe véve, hogy a nyomozás során milyen egyéb téves utakat is bejártak, csak az tűnik ki, hogy valakinek, vagy valakiknek igen jelentős érdeke fűződik ahhoz, hogy a velem kapcsolatos alaptalan rágalmat minél tovább tartsák a köztudatban – szögezte le válaszában Veres Margit, különösen sérelmezve, hogy a sajtó bizonyos iratokat előbb kap meg, mint ő (a Napló a Debreceni Törvényszék november 20-i sajtóközleménye alapján tett fel kérdéseket, ezt egy sor média megkapta a bíróságtól pénteken – a szerk.). Ő maga teljes egészében tagadja a terhére rótt bűncselekményt

A teljes cikket a november 21-i Hajdú-bihari Naplóban vagy a lap digitális változatában olvashatják el.

– Hajdú-bihari Napló –