18 település megközelíthetetlen, 60 útszakasz került víz alá

Csaknem 60 útszakaszt öntött el vagy mosott alá a víz az elmúlt két napban, jelenleg 18 magyarországi települést nem lehet megközelíteni autóval.

A helyzet továbbra is Észak-Magyarországon, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legkritikusabb. A közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak az utak állapotáról.

A Magyar Közút Kht tájékoztatása szerint jelenleg csaknem 60 szakaszon van érvényben teljes útzár, az elmúlt napi esők miatt. Számos út nehezen járható, s több helyen csak félpályán haladhat a forgalom. A legtöbb problémát az átfolyó víz okozza, amely elmossa a padkákat, rézsűket, több helyen a burkolat is megsüllyedt. A Magyar Közút több száz géppel és szakemberrel folyamatosan dolgozik az utakon, de az időjárás továbbra sem kedvező, a munkák több napot is igénybe vehetnek.

A legtöbb gondot Észak-Magyarországon és Dél-Dunántúlon okozta a víz, Borsod-Abaúj-Zemplén megye továbbra is halmozottan hátrányos helyzetben van. Utakat kellett lezárni többi közt Baranya, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Komárom-Esztergom megyében is. Jelenleg személyautóval nem közelíthető meg Viszló, Debréte, Dédestapolcsány, Sajóvelezd, Nekézseny, Nagybarca, Bánhorváti, Rakacaszend, Rakaca, Szászfa, Pamlény, Keresztéte, Csokvaomány, Kishuta, Nagyhuta, Alsómocsolád, Tornaszentandrás és Tornabarakony.

– Független Hírügynökség –