18 éves rabolt 16 évest Debrecenben

18 éves rabolt 16 évest Debrecenben
© Fotó: police.hu
Debrecen – A rendőrök elfogták azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy fiút Debrecenben.

Bejelentést tett egy fiú a rendőrségre május 17-én 15 óra körül arról, hogy Debrecenben, a Híd utcán kirabolta egy férfi. A rendőrök a helyszínre mentek és az adatgyűjtést követően a kapott személyleírás alapján azonosították a gyanúsítottat, akit a Nagyállomáson elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra.

A nyomozók kihallgatták a 18 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint a Híd utcán segítség kérés ürügyén állította meg a sértettet, akinek kirántotta a zsebéből a mobiltelefonját. Ezek után azt mondta a 16 éves fiúnak, hogy ha vissza akarja kapni a telefonját, meg kell, hogy küzdjön érte. Sz. Attila meglökte a sértettet, aki elesett, majd kihasználta támadója figyelmetlenségét, visszaszerezte telefonját és elfutott.

A Debreceni Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást az őrizetbe vett létavértesi lakossal szemben. A nyomozóhatóság előterjesztést tesz a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására – írja közleményében a rendőrség.