16 illegális bevándorló fulladt egy török-görög határfolyóba

Tizenhat illegális bevándorló holttestére bukkantak a török-görög határon lévő Évrosz-folyóban – tudta meg szerdán az AFP francia hírügynökség a görög rendőrségtől. Görögország az Európai Unióba tartó illegális bevándorlók egyik legfőbb belépőpontjának számít.

Az AFP értesülései szerint az Évrosz folyó görög oldalán kedden hat férfi és három nő holttestét fedezték fel a hatóságok, míg a török oldalon öt holttestet sodort partra a víz. Múlthét pénteken pedig két nő maradványait találták meg, akik szintén a folyóba fulladtak.

Az áldozatok annak a csoportnak a tagjai voltak, akik közül néhányat június 25-én tartóztattak fel a görög hatóságok, amikor megpróbáltak átjutni a határfolyón. A felnőttek úszva akartak átkelni, míg a velük együtt utazó tíz gyereket csónakban úsztatták.

Az Európai Unió külső határainak védelmét irányító uniós szerv, a Frontex adatai szerint tavaly 78 400 illegális bevándorlót fogtak el a Görögország határainál. Ez az EU-ba érkező illegális bevándorlók 75 százaléka, a Frontex adatai szerint.

– Független Hírügynökség –