hírmorzsák Nyíracsádról

2019.06.14. 15:16

Elbúcsúztak a falutól a végzősök

A ballagás előtt két nappal búcsút vettek a településtől is a nyíracsádi nyolcadikosok.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Június 13-án reggel indultak útnak a falu utcáin, s betértek minden olyan helyre, intézménybe, köztérre, ahol a nyolc év alatt sok időt töltöttek. Egy-egy dallal vettek búcsút a kedves emlékektől, az épületektől és az ismerős arcoktól.

„Kiszeretik” a gyermekben lakozó értékeket

Június elején a települési önkormányzat nevében dr. Nagy János polgármester köszöntötte a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola tanárait és technikai dolgozóit a nyírségi településen. Az ünnepség elején Bartók Boglárka népdalcsokorral köszöntötte a vendégeket, majd a polgármester szólt az ünnepeltekhez. Először egy rövid történetet mesélt el egy fazekasmesterről, aki a jellegtelen agyagból csodaszép fűszertartót készített. Majd így folytatta: – A pedagógusok is hasonló mesteremberek. Munkájuk gyümölcse sokszor csak évek múlva érik be. A pedagógus azonban nem kierőlteti a gyermekben lakozó jót, hanem nagy-nagy türelemmel kiszereti belőle az értéket. Minden tanítónak éreznie kell, hogy halhatatlan dologgal, a gyermeki lélekkel foglalkozik, s ugyanarra a forrásra van kiéhezve, mint az általa formálódó gyermek: a remény, a szeretet, a bizalom és a tudás forrására – fogalmazott a polgármester. Az ünnepség második részében dr. Nagy János az önkormányzat nevében külön köszöntötte Szabó Mihályné énektanárt nyugdíjba vonulása alkalmából, s mondott köszönetet a négy évtizednyi fáradhatatlan és sikeres munkáért.

Nyáron nem lesz főzés a sulikonyhán

A tanév befejezésével teljesen megszűnik a főzés az iskola konyhájában. A nyáron nagyszabású felújításra kerül sor, melyre már évekkel ezelőtt is szükség lett volna, de pályázati támogatás nélkül nem tudták elkezdeni a munkálatokat. Idén sikerült, a beruházás szeptemberre be is fejeződik majd.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Homoktenger helyett gyeprács

Nem kell többé homoktengerben „fürödni” a diákoknak az iskolaudvaron. Az ősszel gyeprács került az első udvar leghomokosabb részére. Az automata öntözőnek köszönhetően tavasz végére csodaszép zöld gyepsáv fogadja a diákokat az iskola első udvarán.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: Bálega Adrienn és Géczi Fanni, az általános iskola végzősei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában