kézilabda

2019.11.21. 11:51

Cseh, német és török ellenfél a kupában

A két lehetséges csoportból talán a könnyebbe került a Loki.

Fotó: Kovács Péter

Az Európai Kézilabda Szövetség csütörtök délelőtt megtartotta az EHF-kupa csoportkörének sorsolását. A DVSC Schaeffler együttesét az előzetes kiemelések alapján a negyedik kalapba sorolták, tehát papíron csak erősebb riválisokat kaphatott a csoportjába. A Loki ellenfelei végül a cseh bajnok Baník Most, a török bajnok Kastamonu Belediyesi, valamint a német Thüringer együttese lesz.

A kiemelések után az első kalapba a négy BL-selejtezőből érkezett együttes – Podravka Koprivnica, Baník Most, Bietigheim, Perla Lublin – került, a másodikba pedig a Herning-Ikast, Érd, Siófok, Kastamonu Belediyesi négyes. A harmadikba a Thüringer, Corona Brasov, Magura Cisnadie, Lada kavartett, míg a negyedikből a Loki társaságában a Köbenhavn, az Odense és a Storhamar várhatta a sorsolást.

Mivel azonos országbeliek nem kerülhettek egy csoportba, így viszonylag gyorsan eldőlt, hogy a Debrecen csak az A vagy a D jelűbe kerülhet, Fortuna végül az előbbi, első látásra könnyebbnek tűnő négyesbe vezényelte a piros-fehéreket.

A csoportkör mérkőzései januárban elkezdődnek.

MSZ

A csoportbeosztások

A csoport

Baník Most (cseh)

GSK (török)

Thüringer HC (német)

DVSC Schaeffler

B csoport

Podravka Koprivnica (horvát)

Siófok

Magura Cisnadie (román)

Köbenhavn Handball (dán)

C csoport

Perla Lublin (lengyel)

Érd

CSM Corona Brasov (román)

Odense (dán)

D csoport

Bietigheim (német)

Herning-Ikast (dán)

Lada (orosz)

Storhamar (norvég)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában