15 halott a dél-franciaországi árvíz-katasztrófában

15-re emelkedett a halálos áldozatok száma szerdán Franciaország déli részén, amit áradás sújt. A hatóságok bejelentése szerint a halottak száma nőhet.

A legfrissebb hírek szerint legalább egy tucat ember eltűnt, miután a sok eső miatt nagy mennyiségű víz hömpölygött le a hegyoldalakon, és több folyó vízszintje hirtelen drámai mértékben megemelkedett. A hegyekről lezúduló víz mindent elsodort, ami az útjába került.

Helyenként méteres víz árasztotta el az utcákat percek alatt a Cote d’Azur több településén. Sokaknak már nem maradt idejük, hogy magasabban fekvő területeken keressenek menedéket, míg másoknak sikerült a háztetőkön meghúzniuk magukat. Sokan autóikban rekedtek, sőt, a víz egy Nizzából Lille-be tartó expresszvonatot is megállított.

Az áradást a heves esőzések okozták. “Vagy egy évtizede nem láttunk ilyet” – mondta Var régió egyik vezető tisztségviselője, Hugues Parant, hozzátéve, hogy a környékükön 12 óra alatt 18 centiméternyi csapadék hullott. Több mint ezer ember vesz részt a mentésben, van, ahol helikoptert is bevetnek.

– Független Hírügynökség –További hírek a Nagyvilág kategóriából

Sporthírek