15 filmes érdekesség, amiről lehet, hogy te is lemaradtál

15 filmes érdekesség, amiről lehet, hogy te is lemaradtál
© Fotó: Dimension Films / Brad Grey Pictures
Minden egyes alkalommal valami új dologba botlunk, amikor újranézzünk kedvenc filmjeinket. Néha csak egészen kis részleteket fedez fel az ember, viszont akadnak esetek, amikor a történet szempontjából kulcsfontosságú elemre bukkanunk. A BrightSide ezúttal olyan rejtett mozis kincseket gyűjtött össze, amik lehet, hogy neked is újat mondanak majd.

1. Mindkét Trónok harca-színésznő játszotta már Sarah Connort: Lena Headey a Terminátor – Sarah Connor krónikáiban, míg Emilia Clarke a sorozat ötödik részében, amely a Genisys alcímet kapta.

t1Fotó: Bartleby Company / Paramount

2. Sean Connery alakította Harrison Ford apját az Indiana Jones-filmekben. A valóságban a két színész között mindössze 12 év korkülönbség van.

inFotó: Lucasfilm

3. Egy kis Keresztapa: Sonny Corleone híres „badabing” kifejezését valójában az őt alakító James Caan improvizálta.

caanFotó: Alfran Productions

4. Guillermo del Toro két filmjében is (a Penge II-ben és a Hellboy II – Az Aranyhadseregben) is Luke Goss alakította a főgonoszt. A két karakter dermesztően egyformán néz ki.

gdtFotó: Amen Ra Films / Dark Horse Entertainment

5. A bolygó neve: Halál rendezői változatában Ellen Ripley lányát Sigourney Weaver édesanyja, Elizabeth Inglis alakítja.

rpFotó: 20th Century Fox

6. Carrie Henn, aki ugyanebben a filmben Newt-ot játszotta, most 42 éves.

aliensFotó: 20th Century Fox / Wikimedia

7. Az Amerikai szépség híres plakátján található has és kéz valójában Chloe Hunter amerikai modellé, nem pedig Mena Suvari főszereplőnőé.

asFotó: Dreamworks / s_bukley / Depositphotos

8. A sötét lovag – Felemelkedés börtöne a valóságban egy Chand Baori-ban található ókori építmény, amit lépcsősorok szegélyeznek.

tdkrFotó: DC Entertainment / GiGo / Pikabu

9. A Disney azért utasította vissza a Vissza a jövőbe gyártását, mert szerintük Marty és édesanyjának kapcsolata sértette volna a nézők érzéseit.

bfFotó: Amblin Entertainment

10. Van egy jelenet Bruce Lee utolsó filmjében, a Halálos játszmában, amelyben a főgonosz kicseréli a vaktöltényeket igaziakra, hogy megszabaduljon Lee karakterétől. 1993-ban Bruce Lee fia, Brandon hasonló körülmények között vesztette életét A holló forgatásán. A személyzet nem vette észre, hogy az egyik jelenetben használt 44-es revolverben valódi töltény van, így Michael Massee színész véletlenül gyomron lőtte Lee-t. A harcművész fia belehalt sérüléseibe.

leeFotó: Columbia Pictures / Crowvision Inc.

11. Barbossa majma feltűnik egy rövid jelenetben A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka stáblistájának végén.

12. Eredetileg Jean-Claude Van Damme-nak szánták a Ragadozó szerepét, de ő otthagyta a projektet, mivel saját szavai szerint „nem akart két lábon járó speciális effekt” lenni.

preFotó: 20th Century Fox

13. A bolygó neve: Halálban látott idegenfészek helyszíne feltűnik Tim Burton Batmanjében is, mint az Axis Chemicals nevű gyár. Itt zuhan savba Jack Nicholson karaktere, és lesz belőle Joker.

btmFotó: 20th Century Fox / Guber-Peters Company

14. A 2008-as Fulladás utolsó jelenetében Victor a film alapjául szolgáló regény szerzője, Chuck Palahniuk mellett ül a repülőn.

chokeFotó: Aramid Entertainment Fund

15. A Sikoly munkacíme Scary Movie volt. Néhány évvel később készült egy hasonló című film, amit magyarul Horrorra akadva, avagy tudom kit ettél tavaly nyárson néven ismerhetünk.

scrFotó: Dimension Films / Brad Grey Pictures

Forrás: BrightSide


Még a legnagyobb hollywoodi filmesek is követhetnek el őrült és vicces hibákat. És ha ezek egyszer szemet szúrnak, már nehezen tudjuk őket elfelejteni. A BrightSide most közelebbről is megnézett 8 filmet, és talált is egy csomó érdekességet. 1. Mentőexpedíció Amikor Mark listát készít az ételekről...

A filmesek egyszerűen imádnak ilyen-olyan meglepetéseket elrejteni filmjeikben, amiken mozirajongók hosszú ideig elcsámcsoghatnak. Beugrik például az Eredet utolsó jelenete? Az ott lévő nagy rejtélyre például csak nemrég derült fény. A BrightSide összeállítása. 1. Reszkessetek, betörők! Sok filmné...