HAON - Kultúra

2018.02.12. 17:03

Batyuval érkeztek, jókedvet vittek haza a bálból

Nyíracsád - Új vezetőkkel, de a régi lendülettel mutatkozott be az Eördögh Forgó Néptáncegyüttes a jótékonysági bálján.

Nyíracsád - Új vezetőkkel, de a régi lendülettel mutatkozott be az Eördögh Forgó Néptáncegyüttes a jótékonysági bálján.

Eördögh Forgó bál? Hát persze, hogy megyünk!”

Egyszerű kérdésre egyszerű a válasz Nyíracsádon.

Vannak, akik már hónapokkal előre biztosítják a helyüket, hisz jól tudják, aki későn kapcsol, az lemarad az év legnagyobb néptáncos mulatságáról. Nem volt ez másként az idén sem. A február 10-én megtartott rendezvénynek idén is a helyi művelődési ház adott otthont, ahol bizony nem kis fejtörést okozott a rendezőknek, hogyan találjanak helyet a több mint kétszáz vendégnek, és persze maradjon hely a hajnalig tartó táncnak is.

Régi csapat – új vezetők

Ismét nagy várakozás előzte meg az idei, sorjában a hatodik jótékonysági bált, hisz 2017 októbere óta teljesen kicserélődött a 12 éves együttes vezetősége.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A Debreceni Hajdú Táncegyüttes művészeti asszisztense, Majer Tamás vette szárnyai alá a nyíracsádi táncosokat. Munkáját, a gyermek és ifjúsági csoportok vezetésével, Lakatos Anna, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes táncosa, valamint Gyönyörű Zsigmond, a Magyar Kultúra Lovagja, az országszerte ismert vőfély, illetve Majer-Kálmán Borbála, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes táncosa segíti.

Három generáció táncolt

A vendégsereget dr. Nagy János polgármester köszöntötte, majd Majer Tamás művészeti vezető beszélt az együttessel közösen eltöltött hónapok munkájáról. A bált Gyönyörű Zsigmond nyitotta meg. Elsőként a Kisforgó csoport hallgatta meg Gyönyörű Zsiga bácsi meséjét, majd a Pörgő Forgó csoport mutatta be mókás táncos koreográfiáját. A műsort a felnőtt csoport feketelaki táncokkal zárta. A kíséretről a Szeredás Népzenei Együttes gondoskodott. A műsort követően nem kellett sokáig várni, hogy megteljen a táncparkett, ahol bizony egész éjszakára igaznak bizonyult a „gombostűt is alig lehet leejteni” mondás.

HBN–KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!