Nagyvilág

2008.05.01. 14:50

Francia hegymászókat sodort el a lavina

<p>Megtalálták csütörtökön öt francia hegymászó holttestét, akiket szerdán sodort el egy lavina az Alpok olaszországi részén - közölték a mentőalakulatok.</p>

A csoport 2500 méter magasságban járt, amikor a lezúduló hógörgeteg betemette őket. Francia vezetőjüket szerda este helikopterrel kimentették, őt kórházban ápolják. A rossz időjárás miatt azonban szerda éjjel fel kellett függeszteni a keresést.

A csoport a Gran Paradiso nemzeti parkban túrázott, a francia határ közelében. Az öt hegymászó holttestét egy szakadék mélyén találták meg, a lavina 150 méteres mélységbe taszította ugyanis őket.

Egy torinói mentőtiszt azt mondta, hogy a hógörgeteg egy 3300 méter magas csúcsról zúdult a csoportra. Egy olasz lap szerint az öt hegymászó és vezetőjük szerda délután indultak a nehéz túrára az Alpokon keresztül. Később heves vihar támadt, és a csoport már nem érkezett meg egy hegyi menedékre. Onnan riasztották a mentőalakulatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!