120 éves lehet a világ legidősebb embere

Akt.:
120 éves lehet a világ legidősebb embere
© Forrás: metro.co.uk
Az orosz asszonyt százéves korában látta először orvos.

A 116 éves Emma Morano hivatalosan még csak néhány napja birtokolta a világ legidősebb embere címet, viszont lehet, hogy nem is ő a legöregebb a Földön. Az Oroszországban élő Tanzilya Bisembeeva ugyanis azt állítja, az ő kora 120 év, amelyet hivatalos dokumentumokkal is alá tud támasztani.

A személyi igazolványa szerint ugyanis 1896 március 3-án született, amikor Angliában Viktória királynő uralkodott. Az asszony rokonai azt állítják, Tanzilyát százéves korában látta először orvos. Az idős nő úgy véli, aszért ért meg ilyen szép kort, mert mindig szeretet vette körül, 3 fia, 10 unokája, 24 dédunokája és 2 ükonkája született.


ad_206371652
Forrás: metro.co.uk


Az asszony egyik fia, Shintas Bisembeev úgy fogalmazott, édesanyja rengeteg mindent látott Raszputyintól Putyinig. Az idős nő mintegy hatvan évig aktívan dolgozott, ennek ellenére nagyon kevés a nyugdíja, mivel akik bizonyítani tudnák a munkáját, már mind elhunytak. Tanzilya későn, 53 éves korában szülte első gyermekét, 57 évesen pedig a harmadikat. Jelenleg, a kazah hagyományoknak megfelelően a legkisebb fiánál él és a menye viseli gondját.

(Metro)