12 titok, amit az élelmiszeriparban dolgozók nem akarnak, hogy tudjon

Akt.:
12 titok, amit az élelmiszeriparban dolgozók nem akarnak, hogy tudjon
© Forrás: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A boltok polcairól legtöbbször azt a terméket választjuk, amelyik vonzza a tekintetünket. De vajon minden esetben ez a jó döntés? Nem biztos, hogy amit egészségesnek gondolunk, az valójában is az.

Sajt

a
Amikor sajtot vásárol, figyeljen a termék színére, a lyukakra és a sajt állagára. A sajt kérgének egy színűnek kell lennie, a lyukaknak pedig egyenletesen kell eloszlaniuk a sajtban. Ha a sajtot kissé megnyomja, és az nem veszi fel az eredeti alakját, akkor jobb, ha nem vásárolja meg azt.

Hús

b
A friss hús rózsaszín, nem pedig vörös vagy barna. Figyelje meg a kövér csíkot, annak könnyűnek és csillogónak kell lennie. A jó hús visszanyeri az alakját és nem tapad az ember kezéhez.

Őrölt kávé

A jó kávét soha nem tárolják műanyag dobozban, kizárólag üvegből, vagy fémből készült tartóban van jó minőségű kávé. Ezen kívül érdemes figyelni a szavatossági időre, az ne legyen hosszabb, mint 18 hónap.

Méz

c
A természetes méz átlátszó és egységes színű. A minőségi méz nagyon édes és van egy jellegzetes illata. A mézből tegyen egy cseppet az ujjai közé, ha az jó minőségű, akkor könnyen felszívódik a bőrébe.

Jégkrém

d
Mindig olvassa el a jégkrém összetevőit. Az epres ritkán tartalmaz természetes összetevőket, ezért érdemes olyat választani, amely kandírozott gyümölcsöket, dióféléket, vagy bogyós gyümölcsöket tartalmaz.

Csokoládé

A legelső és legfontosabb dolog, hogy olvassa el az összetevőit. Minél kevesebb összetevőt tartalmaz, annál jobb a csokoládé. A minőségi csokoládénak kakaót kell tartalmazzon, nem pedig növényi olajat.

Hal

e
A friss halnak fényesek a szemei, amely nem friss, annak homályos. A kopoltyúnak vörösnek, esetleg rózsaszínnek kell lennie, amikor pedig kézbe vesszük a halat, a farkának lefelé kell lógnia.

Kenyér

f
A friss kenyér soha nem kemény és nem műanyag zacskóban tárolják. A tasakban tartott kenyér hosszabb ideig puha marad, viszont néhány órán belül elveszti az eredeti ízét.

Sárgarépa

A jó répát könnyű kiválasztani: kevésbé világos, nincs rajta sok folt és nem túl méretes.

Paprika

g
Ha a paprika négy részből áll, akkor édes, ha viszont csak háromból, akkor keserű. Az édes paprikát onnan is meg lehet ismerni, hogy jóval több magot tartalmaz, mint a keserű.

Újhagyma

h
Figyelje meg a zöld és a fehér közti határt. Ha az összeolvad, akkor a termék nem jó, ha viszont egyértelműen elhatárolódik a zöld a fehértől, akkor a hagyma jó ízű.

Zselatin

k
Nem titok, hogy a zselatin a marha és a sertés bőréből, illetve csontjaiból készül.

(Brightside)


Akadt, aki úgy akart lenyúlni egy tálca áfonyás muffint, hogy dolgozónak adta ki magát. Az egyik ausztráliai McDonald's-ban dolgozó alkalmazott, Sarah, aki már több mint két éve dolgozik a gyorsétteremben azt állítja, már mindenféle vásárlóval találkozott ez idő alatt, az éjszakai műszak pedig u...